Sutra nastavak suđenja Radončiću

417

U Sudu BiH sutra će biti nastavljeno suđenje predsjedniku Saveza za bolju budućnost /SBB/ Fahrudinu Radončiću i još troje optuženih za ometanje rada pravosuđa.

Fahrudinu Radončiću, Bakiru Dautbašiću, Bilseni Šahman i Zijadu Hadžijahiću sudi se zbog udruživanja radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Sutra će, na zahtjev odbrana Dautbašića i Šahmanove, biti unakrsno ispitivana glavni kantonalni tužilac Dalida Burzić koja je svoj iskaz dala tokom ročišta 27. aprila ove godine.

Sutra bi, takođe, trebalo da budu saslušani i svjedoci Duška Jurišić, Sabahudin Žujo, Aziz Šukalo i Tarik Mašić. Ročište je zakazano u 13.00 časova.

Otužnica tereti Radončića, Dautbašića i Šahmanovu da su prisiljavali Azru Sarić da u slučaju “Keljmendi” da lažni iskaz pred sudom u Prištini, kao i da ne svjedoči u istrazi koja se protiv Radončića vodi pred Tužilaštvom BiH.

Oni su optuženi i da su uticali na Zijada Hadžijahića, službenika Ambasade SAD, da vrši pritisak na Tužilaštvo BiH u predmetu koji se vodi protiv Radončića, za šta je njegova supruga nagrađena ambasadorskim mjestom u Sloveniji.

Sud BiH ukinuo je 15. aprila pritvor Radončiću i odredio mu mjere zabrane, među kojima je napuštanje Kantona Sarajevo. Suđenje Radončiću, Dautbašiću, Šahmanovoj i Hadžijahiću počelo je 30. marta.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA