Sutra konferencija o provođenju Konvencije Savjeta Evrope

472

Komisija za ostvarivanje ravnopravnosti polova Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH organizovaće sutra u Sarajevu konferenciju o temi “Saradnja vladinih institucija i organizacija sa ženskim nevladinim organizacijama s ciljem provođenja Konvencije Savjeta Evrope o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici”.

Cilj konferencije je razmjena iskustava iz regiona o saradnji vladinih institucija i ženskih nevladinih organizacija u sprovođenju Konvencije Savjeta Evrope o borbi i sprečavanju nasilja nad ženama i nasilja u porodici sa posebnim fokusom na pružanje specijalizovanih usluga za žene žrtve nasilja, kao i prikazivanje primjera evropskih dobrih praksi u sprovođenju ove konvencije.

Iz Parlamentarne skupštine BiH saopšteno je da je cilj konferencije i određivanje prioriteta i nivoa zajedničkog djelovanja vladinih i nevladinih institucija i organizacija s ciljem provođenja i praćenja provođenja Istanbulske konvencije, te formiranje preporuka za djelovanje, s ciljem pružanja većeg nivoa zaštite za žene žrtve nasilja u porodici.

Ova konferencija predstavlja dio regionalnog programa “Udruženim naporima ka novim evropskim standardima u borbi protiv nasilja nad ženama” koji se realizuje u saradnji sa nevladinim organizacijama koje se bave pitanjima ravnopravnosti polova iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Austrije.

Konferencija se organizuje u saradnji sa Agencijom za ravnopravnost polova Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Fondacijom “Udružene žene” Banjaluka.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA