Suđenje Radončiću: Iskazi svjedoka ne terete optužene

386

U Sudu BiH danas je nastavljeno suđenje predsjedniku Saveza za bolju budućnost Fahrudinu Radončiću i još troje optuženih za ometanje rada pravosuđa iskazima svjedoka Tužilaštva BiH Aziza Šukala i Tarika Mašića kojima se, prema riječima advokata Asima Crnalića, ne terete optuženi.

Fahrudinu Radončiću, Bakiru Dautbašiću, Bilseni Šahman i Zijadu Hadžijahiću sudi se zbog udruživanja radi činjenja krivičnih djela, ometanja rada pravosuđa, te davanja i primanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Advokat Asim Crnalić rekao je novinarima po okončanju ročišta da današnji svjedoci nisu ništa rekli što bi prosječan građanin mogao protumačiti kao teret za njegovog branjenika, Fahrudina Radončića.

– Nema smisla da se stalno ponavljam, ali moram vam reći da je odbrana zadovoljna svjedočenjem i da smatram da Tužilaštvo još nije ni na kakav način pokazalo kako će to dokazati navode u optužbi. Ako to bude išlo na ovaj način, onda odbrana nema razloga da se posebno brine – rekao je Crnalić.

Govoreći o svjedočenju Azre Sarić, koje je planirano za srijedu, 18. maja, on je istakao da je ona krunski svjedok Tužilaštva.

– Moja je pretpostavka da će to biti prelomni trenutak u ovom postupku. Imamo spreman koncept odbrane, imamo spremljena i unakrsna pitanja za Sarićevu, a drugo vam ne mogu reći – naveo je Crnalić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA