Stipendije za 25 studenata (VIDEO)

793

Opština Istočna Ilidža ove godine stipendira 25 studenata, a iz opštinskog budžeta za ove namjene izdvojeno je 25 hiljada maraka. Zamjenik načelnika opštine potpisao je ugovore o stipendiranju sa odabranim studentima.

Od ukupno 25, deset stipendija opštine Istočna Ilidža dodijeljeno je uspješnim studentima. Komisija je u kategoriji uspješnih studenata vrednovala prosjek, godinu studija i broj položenih ispita.

– A ostale kategorije su studenti slabijeg socijalnog statusa, iz porodica poginulih boraca i RVI, iz porodica sa četvoro i više djece i sa dva i više studenta – izjavila je v.d. načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, Ranka Bjeloglav.

Među ovogodišnjim stipendistima opštine su Gala Košarac, Božidar Novaković i Matea Elez. Poručuju da je danas svaka marka bitna i da će novac znati da iskoriste.

– Trudićemo se i dalje da budemo ovako dobri studenti, sa još boljim prosjekom – kaže Gala Košarac.

– Naravno da će mi ova stipendija dobro doći u svrhu nekih troškova, a i džeparca – rekao je student Božidar Novaković.

– Mogu reći u ime svih stipendista da je svima nama značajno ovih 1000 maraka i da ću se truditi i naredne godine da dobijem stipendiju – kaže Matea Elez.

Iz opštine poručuju da nastavljaju ulaganje u obrazovanje učenika i studenata sa područja Istočne Ilidže. Pored stipendija, sredstva iz budžeta izdvajaju se i za brojne pojedince, Udruženja i omladinske organizacije.

– Određena sredstva su za pripravnike, za provođenje omladinske politike, grantovi prema udruženjima i Omladinskom savjetu – izjavio je zamjenik načelnika opštine Istočna Ilidža, Miljan Damjanović.

Studentima koji su dobili opštinske stipendije 10 mjeseci će se isplaćivati po 100 KM.

Autor: Mira Kostović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA