Šok za hrvatsku atletiku: Premeru dopingovan

770
Novi skandal u hrvatskom sportu pred Olimpijske igre u Riju. Јoš jedan sportista pao je na doping testu, to je bacač diska Marin Premeru. Prije njega pozitivni su bili Martin Marić, Vanja Perišić i Lisa Nemec.

Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping obratio se javnosti sljedećim saopštenjem:

“Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping 12. maja 2016. primio je obavještenje o nepovoljnom laboratorijskom nalazu atletičara Marina Premerua.

U biološkom uzorku sportiste nađen je pralmorelin (GHRP-2) – kategorija S2.5 hormon rasta i sastojci koji djeluju na njegovo otpuštanje iz Popisa zabranjenih sredstava 2016.

HZTA je uzorak urina uzeo tokom doping kontrole 6. april 2016. Analiza uzorka sprovedena je u licenciranoj VADA laboratoriji iz Sajbersdorfa.

Očigledno je da se radi o mogućem kršenju Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA (dalje u tekstu Pravilnik) po odredbi 2.1 (Prisustvo zabranjene supstance ili njenih metabolita ili markera).

U skladu s odredbom 7.9 Pravilnika sportisti se određuje privremena suspenzija do završene revizije nepovoljnog laboratorijskog nalaza ili do pisane odluke HZTA u skladu s odredbom 8.1 Pravilnika.”

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA