Šešelj traži nove izbore: Rezultati su falsifikovani

378

Lider SRS Vojislav Šešelj rekao je da su rezultati izbora falsifikovani, kako bi se “vještački namakao cenzus” koaliciijama SDS-LDP-LSV i Dveri-DSS.

Šešelj je na pres konferenciji rekao da to dovodi u pitanje legitimitet budućeg parlamenta i da zato treba izmijeniti izborno zakonodavstvo i onda, hitno, održati nove parlamentarne izbore.

– Ovih nedjelju dana ne pamti srpska politička istorija. Imali smo raznih kršenja izbornog zakonodavstva i Ustava, i u vreme Obrenovića, i Karađorđevića, u vrijeme komunizma nismo imali, a od kada je obnovljen višepartijski sistem nema presedana poput ovog, rekao je Šešelj.

Za to je, tvrdi Ssešelj, odgovoran ambasador SAD Kajl Skat, koji je u izbornoj noći bio u sjedištu DS, a potom je, navodi, intervenisao u Republičkoj izbornoj komisiji i Republičkom zavodu za statistiku.

– Zato ovi izbori imaju krupnu falinku i zato se moraju održati novi. SRS je trenutno usamljena u ovom stanovištu, ali mi smo narodu navikli da govorimo uvijek istinu i niko nas u tome ne može pokolebati, rekao je Šešelj.

Najavio je da će se radikali u parlamentu zalagati za izmjene izbornog zakonodavstva, pa da se onda ide na nove izbore.

Šešelj je demantovao tvrdnje da su pristalice SRS glasale juče za SNS, a lošiji izborni rezultat radikala na ponovljenim izborima tumači nezainteresovanošću članstva.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA