Savez za promjene zakazao proteste za 14. maj

658

Organizacioni odbor narodnog protesta u Banjoj Luci koji će se održati 14. maja 2016. izdali su proglas za “bolju Republiku Srpsku”, koji prenosimo u cjelosti:

“Pozivamo građane Republike Srpske da dođu na VELIKI NARODNI PROTEST! u Banja Luci, 14. maja ove godine. PROTEST! je nenasilnog karaktera i zakazan je u skladu sa zakonom.

PROTEST! se organizuje protiv katastrofalnog stanja u Republici Srpskoj u koji nas je dovela kriminalizovana vlast. PROTEST! će omogućiti da se čuje glas svih koji su nezadovoljni stanjem, a to je ogromna većina građana Republike Srpske.

PROTEST! protiv VELEIZDAJNIKA koji su uništili ekonomsku, a time uništavaju i biološku supstancu Republike Srpske.

PROTEST! protiv kriminalaca na najvišim položajima,

PROTEST! protiv poskupljenja struje,

PROTEST! protiv rasprodaje prirodnog bogatstva,

PROTEST! protiv korumpiranih papaka u politici,

PROTEST! protiv onih koji su u svoje džepove stavili novac od podsticaja za poljoprivredu, boračkih dodataka, invalidnina i drugih davanja koja pripadaju narodu,

PROTEST! protiv gaženja radničkih i ljudskih prava,

PROTEST! protiv velike nezaposlenosti i nepotizma,

PROTEST! protiv pljačke građana od strane banaka,

PROTEST! protiv dužničkog ropstva u koje nas vodi vlast,

PROTEST! protiv zloupotrebe javnih preduzeća i uništavanja banaka,

PROTEST! protiv ponižavanja boračkih kategorija i njihovih porodica,

PROTEST! protiv katastrofalnog stanja u zdravstvu,

PROTEST! protiv uništenog visokog školstva.

Kratko rečeno, to je PROTEST! protiv onih koji uništavaju temelje i kradu budućnost Republike Srpske.

Pozivamo sve građane koji žele dobro Republici Srpskoj da se 14. maja pridruže mirnom protestu u Banja Luci. To je prilika da se čuje i Vaš glas i poziv da se borite za svoja prava. Zbog straha vlasti od protesta i sama najava je već dala rezultate – produžen kolektivni ugovor za mjesec dana dok prođe protest, a najavljena je i isplata boračkog dodatka i podsticaja poljoprivrednicima.

Ne dozvolite da Vas uplaše oni koji kradu vašu budućnost. Ako tražite svoja prava, oni će vas proglasiti izdajnicima. Najavljujući kontraproteste, aktuelna vlast nezadovoljnim građanima prijeti nasiljem. Neće im uspjeti da okrenu narod protiv naroda, a prijetnjama samo učvršćuju našu odlučnost da se borimo za pravednu Republiku Srpsku.

Cilj protesta je da se čuje glas građana koji hoće da dostojanstveno žive u svojoj Republici Srpskoj i ne pristaju da budu građani drugog reda.

Očekujemo da na PROTEST! izađu oni koje je vlast pretvorila u nevidljive građane: nezaposleni, borci, invalidi, mladi, poljoprivrednici, poniženi radnici, penzioneri i SVE PATRIOTE U Republici Srpskoj. Ovo je trenutak da se borimo za ono što nam pripada.

Rukovodstva jednog dijela udruženja koja okupljaju ojađene kategorije pod direktnom su kontrolom vlasti i više rade da se zaštiti vlast od bijesa nezadovoljnih, nego da se bori za prava onih koje predstavljaju.

Ovo nije stranački politički miting, ovo je šansa da se čuje GLAS NARODA. Pozivamo sve da iskoriste ovu priliku i da se oslobode straha koji ih drži u lancima. Ako to ne uradimo sada moraćemo ćutati i trpiti još dugo, dugo vremena.

Dođite u subotu, 14. maja u 12:00 časova u PARK MLADENA STOJANOVIĆA i pridružite se protestnoj šetnji do TRGA KRAJINE gdje će se održati protestni miting.

OSLOBODIMO SRPSKU MASOVNIM I MIRNIM PROTESTIMA!”

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA