RS: Povećanje nataliteta da bude nacionalno pitanje broj jedan

468

Na Izbornoj skupštini Udruženja roditelja sa četvoro i više djece Republike Srpske za predsjednika je ponovo izabran Jovan Radovanović, koji je poručio svim političarima u Srpskoj da povećanje nataliteta mora biti nacionalno pitanje broj jedan u Republici Srpskoj.

Radovanović očekuje da će do kraja godine u parlamentu Republike Srpske biti usvojen novi Zakon o dječijoj zaštiti.

On je rekao da će prioritet u radu Udruženja biti ostvarivanje prava na dječiji dodatak minimum po 100 KM po djetetu, nacionalne penzije za majke sa četvoro i više djece, stambeno zbrinjavanje ovih porodica.

“Mislim da sve treba dati u interesu djece i porodice, ali se bojim da će za koju godinu biti kasno jer ćemo imati sredstva, ali nećemo imati kome da ih damo jer biološki nestajemo”, rekao je Radovanović novinarima, nakon Izborne skupštine Udruženja.

Predsjednik Udruženja roditelja sa četvoro i više djece iz Mrkonjić Grada Miljka Antić rekla je novinarima da je republičko Udruženje koje je vodio Jovan Radovanović postiglo cilj dobijanje statusa udruženja od javnog interesa.

Na Izbornoj skupštini Udruženja, koja je danas održana u Banjaluci, usvojen je izvještaj o radu predsjednika Udruženja u prošlogodišnjem četvorogodišnjem mandatu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA