Radnici blokirali magistralni put kod Žepča

568

Oko 300 radnika preduzeća “Krivaja-Mobel” iz Zavidovića blokiralo je magistralni put u mjestu Želeća kod Žepča, potvrdio je Srni dežurni operativni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.
Saobraćaj je blokiran u 18.20 časova. Zbog prekida u odvijanju saobraćaja stvorile su se kilometarske kolone vozila jer nema alternativnih pravaca.

Za sada nije poznato koliko će blokada trajati.

Blokada magistralnog putnog pravca uslijedila je, jer su radnici “Krivaje-Mobel” nezadovoljni odlukom Opštinskog suda u Zenici pred kojim su danas održali protestni skup tokom ročišta.

Advokat iz Sarajeva Zijad Sušić, koji zastupa radnike, rekao je da je danas održano ročište o odluci mjere osiguranja pokretne i nepokretne imovine čije će rješenje biti doneseno 1. juna.

On je naveo da će poslije toga biti nastavljen postupak po tužbi Industrijskog preduzeća “Krivaja” u stečaju protiv preduzeća “Krivaja-Mobel”.

Očajni radnici su proteklih mjeseci dva puta blokirali magistralni put i sve saobraćajnice u Zavidovićima.

Preduzeće “Krivaja” nekada je bila privredni gigant i zapošljavala je 14.000 radnika, te imala poslovnice širom bivše Jugoslavije i Evrope.

Cjelokupnu imovinu, koja obuhvata sve proizvodne pogone, skladišta, upravnu zgradu i hotel “Kristal”, kupila je Ortačka grupa za 8,7 miliona KM.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA