Prvi čovjek Zvornika se sastao sa strelcima protivgradnih stanica

562

Povodom dana grada Zvornik, gradonačelnik Zoran Stevanović sastao se sa strelcima protivgradnih stanica.

Protivgradna zašitita igra važnu ulogu u odbrani od grada i štete koju može napraviti. Već osam godina, deset strelaca sa područja Zvornika danonoćno štite grad od vremenskih nepodgoda. Zvornik godišnje iz budžeta izdvaja oko 35 hiljada maraka za nabavku raketa i mjesečne nadoknade. Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika svjestan je važnosti strelaca i protivgradne zaštite, jer je šteta na poljoprivrednim usjevima danas znatno manja.

– To su naši bliski saradnici sve ove godine o kojima se malo govori, a njihov učinak I njihov uticaj za normalan život u toku ljetnjih mjeseci a naročito za očuvanje naših materijalnih vrednsoti I poljoprivrednih usjeva da ne kažem I objekata daju veliki značaj u toku cijele godine.

Mjesečne nadoknade sada su redovne kaže Srećo Kandić, jedan od zvorničkih strelaca. Međutim kako kaže, problem im prave loši uslovi u kojima rade.

Malo su nam uslovi nezgodni pošto nemamo kućica, jer ipak treba izaći, duva vjetar, grmi, pada, sa livade se komanduje, e to nam je jedino malo problem. Znači odrađujemo pošteno naš posao , zanmo nekada da budemo do dva sata noću slušat stanicu, a dobro te novčane naknade što dobijamo, dobro nam I dođu, a šest mjesei se radi u sezoni, rekao je strelac Srećo Kandić.

Kako nadležni ističu važnost protivgradne zaštite, bitno je i obezbjediti povoljne i sigurne uslove za njihov rad. Zato se zvornički strelci nadaju da će im se poboljšati uslovi u kojima rade , kako bi još djelotovrnije obvljali svoj posao koji nije nimalo lak.

Novinar: Njegoslava Kandić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA