Potez očajnika: Dvoje migranata spaseno u pokušaju da preplivaju iz Danske u Švedsku

509

Dvoje migranata prebačeno je u bolnicu nakon što su ih spasioci izvukli iz hladne vode kod obale Danske dok su pokušavali da dođu do Švedske kako bi zatražili azil, saopštila je danas danska policija.

Spaseni migranti dio su četvoročlane grupe koja je pokušala da pređe moreuz između Danske i Švedske. Temperatura vode sada je oko osam stepeni Celzijusovih.

– Tokom operacije spasavanja dvije osobe prebačene su u bolnicu. Jedan od spasenih priključen je na respirator, izjavio je portparol policije Henrik Svejstrup.

Prema pojedinim izvještajima, prije nego što je krenula ka Švedskoj, grupa je bila u centru za azilante udaljenom oko 25 kilometara sjeverozapadno od Kopenhagena.

Policija nije objavila nacionalnost migranata.

Tokom prelaza moreuza migranti su se iskrcali na rijetko naseljeno ostrvo Saltholm udaljeno oko četiri kilometra od Danske. Dvoje migranata zakucalo je na vrata mještana, koji su potom pozvali policiju.

– Pitali su da li su u Švedskoj i rekli da žele azil, rekao je zvaničnik sa ostrva Saltholm, Dirk Jansen Šmit agenciji Frans pres.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA