Poseban režim u Banjaluci zbog otvaranja Ferhadije

800

Muftija banjalučki Osman Kozlić, najtraženija je osoba u dvorištu Ferhadije. Radnicima daje poljednja uputstva. Vjernici žele da se rukuju i fotografišu.

Već danas mnogi koji su stigli iz inostranstva dolaze da se na miru pomole i prije gužve dive ljepoti i grandioznosti Ferhat-pašine džamije. Muftija Kozlić kaže da pripreme za otvaranje teku po planu.

– Ovdje se odvijaju finalne pripreme, trenutno postavljamo binu, na kojoj ćemo imati svečani program, odnosno gdje će nam biti smještene zvanice. Javljaju nam se novinari, gosti, brinemo se o tome gdje ćemo ih primiti, kako ćemo ih smjestiti – rekao je Osman Kozlić, muftija banjalučki.

Svi koji sutra krenu put Banjaluke, bilo javnim prevozom ili automobilom, treba da znaju da će saobraćaj biti obustavljen u centru grada i to u periodu od 16.30 do ponoći. Saobraćaj će biti zaustavljen u ulici Kralja Petra I Karađorđevića na dijelu od Bulevara cara Dušana do Ulice Patre, kao i u ulicama oko Ferhadije. Poseban režim saobraćaja važiće i za linije javnog prevoza.

– Linije koje dolaze recimo iz smjera Boske, na raskrsnici kod Ekvatora, odnosno knjižare Kultura, biće preusmjerne lijevo prema Dolcu, zatim odmah skretanje pored Kastela na kružni tok i onda opet desno se vraćaju na tu trasu – rekao je Slavko Davidvić, šef Odsjeka za saobraćaj.

Na gradskim ulicama primjetne su gužve u saobraćaju kao i veći broj stranaca. Svi se slažu da je otvranje Ferhadije od velikog značaja za Banjaluku.

Linije prigradskog saobraćaja iz Potkozarja, Laktaša i Gradiške ostaju na svojoj trasi.

Za ugostitelje, trgovce i zanatlije, sutra će takođe važiti poseban režim. Njima je zabranjen rad u periodu od 14 časova do ponoći, u ulicama oko Ferhadije.

Ferhat pašina džamija spremna je za veliko otvaranje u subotu. Posljednje pripreme i tehnički detalji privode se kraju.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA