Počeo 17. “Teatar fest Doboj”

1060

Dobojski “Teatar fest” ide u korak sa strateškim usmjerenjem razvoja kulture u Srpskoj, a to je njena decentralizacija, kako bi umjetnost i kulturni život bili što dostupniji svim građanima, rekla je pomoćnik ministra za kulturu i obrazovanje Milica Kotur, otvarajući sinoć 17. “Teatar fest Doboj 2016”.

Koturova je izrazila nadu da će festivalske večeri opravdati očekivanja građana, koja samo teatar može pružiti.

Beogradski glumac Vojin Ćetković pozdravio je tokom uvodne besjede publiku, za koju je istakao da nije poklekla vremenu površne zavodljivosti, te obavezala glumce da podrže one koji hoće više bolje i kreativnije.

U dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje prvog dana Festivala izvedena je predstava “Noć bogova”, u izvođenju beogradskog Zvezdara teatra.

Danas, drugog takmičarskog dana, publici će se predstaviti Narodno pozorište Tuzla predstavom “Budala na večeri”, a u utorak, 31. maja, glumci Šabačkog pozorišta izvešće predstavu “Kidaj iz moje kuhinje”.

Četvrtog takmičarskog dana, u srijedu, 1. juna, nastupiće Grad pozorište Gradiška sa predstavom “Kumovi”, a dan poslije glumci banjalučkog Narodnog pozorišta izvešće predstavu “Sinovi umiru prvi”.

Posljednjeg dana Festivala, u petak, 3. juna, glumci Gradskog pozorišta “Јazavac” iz Banjaluke će u revijalnom programu izvesti predstavu “Celo telo tu me boli”.

Predstave će pratiti stručni žiri koji čine Vlado Kerošević, Јovanka Stojčinović Nikolić i Gordana Vasić.

Prateći program ovogodišnjeg Teatra je izložba eksponata iz fundusa Likovne galerije “96” iz Prijedora.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA