Otvorena humanitarna izložba za liječenje Zorice Katanić (VIDEO)

831

U Galeriji dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje otvorena je humanitarna izložba likovnih radova, a sredstva skupljena od njihove prodaje namijenjena su za liječenje samohrane majke Zorice Katanić iz Petrova.

Izložbu organizuju členovi Kreativne radionice „Mali Pikaso“ i Škole crtanja i slikanja „Pikaso“ koji će svoja djela prodavati po simboličnim cijenama za liječenje samohrane majke blizanaca iz Petrova, koja je oboljela od karcinoma jajnika.
Akademska slikarka, Bojana Stojaković kaže da je veliki broj onih kojima je potrebna pomoć humanih ljudi, a da su se oni priključili ovoj akciji željni da doprinesu izlječenju svoje sugrađanke.

– Nažalsot, mnogo je prilika u kojima smo svi mi pozvani da pomognemo. Gotovo svi polaznici su donirali svoja dva rada. Moram spomenuti da nam se priključila i Svjetlana Radišković, koja je donijela nekoliko svojih radova, od kojih je jedan već prodat – rekla je ona.

Radionice crtanja i slikanja sa radom su počele još u februaru, a 40 polaznika je organizovano u tri grupe, dvije za uzrasta od šest do petnaest godina, dok je treća grupa namijenjena starijim polaznicima. U školi su uspjeli da savladaju nove, ali i da usavrše one tehnike kojim su ranije radili.

Anastasija Lalić, polaznica škole „Pikaso“ rekla je da su radili u raznim tehnikama, od akvarela i ulja na platnu, do akrila i crtanja olovkom.

– Meni najviše odgovara crtanje olovkom, to sam radila i prije – rekla je ona.

Svi vi koji su u mogućnosti da kupe likovne radove Škole crtanja i slikanja „Pikaso“ i na taj način podržite ovu školu, ali i pokažetu svoju humanost, mogu to uraditi u narednih sedam dana koliko traje akcija.

Biljana Đukić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA