Otvoren vrtić „Stari grad“ saniran uz pomoć SAD (VIDEO)

575

U Doboju je danas svečano otvaranje vrtića „Stari grad“, ova predškolska ustanova nije radila od majskih poplava iz 2014 godine. Donacijom sredstava SAD – a, vrtić je rekonstruisan, a tim povodom danas u Doboju je i Ambasadorka Amerike u BiH, Marin Kormak.

Vrtić „Stari grad“ danas je ponovo otvorio svoja vrata najmlađim Dobojlijama za igru i učenje. 235.000 KM koliko je bilo potrebno za rekonstrukciju ove predškolske ustanove obezbijedila je Evropska Komanda Američke vojske, a Grad Doboj je finansirao opremanje vrtića i asfaltiranje puta do njega.

– Ono na čemu smo posebno zahvalni je partnerstvo sa gradom Dobojem, što je bilo ključno da bi ovaj projekat bio uspješan i zaista nam je drago što će u ovom obdaništu biti djeca svih etničkih grupa i što će boraviti u obdaništu i zajedno odrastati i graditi budućnost za sve nas, rekla je ambasadorka SAD – a u BiH Maureen Cormack.

– Ovaj dio grada, je stvarno prelijep dio grada i stvarno opet ponavljam najveću pomoć koju imamo je od američke Ambasade i američkog naroda. I ovom prilikom želim preko Ambasadorice i preko vojske zahvaliti američkom narodu koja izdvajaju svoja finansijska sredstva daGRAD Doboj poslije ove poplave bude još ljepši nego prije poplave, dodao je gradonačelnik Doboja Obren Petrović.

Od septembra ove godine oko stotinu mališana imaće priliku da koristi ovaj savremeno opremljeni vrtić, koji sada ima pet radnih soba.

– Ja se zahvaljujem Komadi američke vojske pri Ambasadi, jer bez njihovih donatorskih sredstava jako bi teško bilo ovaj vrtić osposobiti i dovesti ga u ovakvo stanje, kazala je direktorica vrtića Slavica Živković.

Ovo je jedini vrtić u Doboju koji nije radio od majskih poplava iz 2014 godine.

Novinar: Biljana Đukić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA