Otvaranje bazena “Banje” prvog dana raspusta (VIDEO)

1188

Prvi dan školskog raspusta u Trebinju proći će u znaku otvaranja sezone na olimpijskom bazenu “Banje”, potvrđeno je u JU “Trebinjesport” Trebinje.

Prema riječima Dragana Mrdića, direktora ovog preduzeća, u proteklim mjesecima su obavljene sve pripreme za otvaranje bazena, od čišćenja prostora, do uređenja okoline. Radnici ove firme juče su očistili bazem hemijskim sredstvima i pripremili ga za punjenje.
– Olimpijski bazen “Banje” u Trebinju biže otvoren za kupače već prvog dana školskog raspusta. Pored bazena, uređen je i okolni prostor, kako bi nesmetano ljudi nadzirali djecu, ali i pratili razna plivačka takmičenja. Sve je završeno i bazen bi trebao da počne sa radom – rekao je Mrdić.

Prema analizama koje vrši Regionalni zavod za zaštitu zdravlja svake sedmice, a po potebi i češće, kvalitet vode zadovoljavajući, odnosno, ona može i da se pije.
Istovremeno, i kupalište u naselju Bregovi spremno je za ljetnu sezonu. Mrdić kaže da se ova plaža iz godine u godinu uređuje i unapređuje.
– Plaža Bregovi ima sve potrebne sadržaje jer godinama se dograđuje. Na njoj imaju ljuljaške, klackalice, a prošle godine je napravljn veoma kvalitetan teren za volej bič. Posotji i igralište za mali fudbal i košarku – kaže Mrdć.

Za septembar je na kupališu u Bregovima planirana sadnja pedeset platana, a planirana je i škola plivanja u organizaciji PK “Leotar” Trebinje.
– Plivački klub svake godine organizuje kvalitetnu školu plivanja. Za te namjene raspolažemo idelanim bazenom. Svake godine barem stotinu Trebinjaca nauče da plivaju na ovom bazenu – rekao je on.
Dnevna ulaznica na Olimpijski bazen “Banj” koštaće 1,50 KM, dok će mjesečna karta iznositi dvadeset maraka.

Nebojša Kolak/Elta TV

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA