Organizovana izložba oldtajmera

476

Zavičajni muzej Gradiška organizovao je danas na platou ispred Kulturnog centra izložbu oldatajmera na kojoj je prikazano desetak starih i rijetkih automobila.

Izložba je organizovana povodom 18. maja – Međunarodnog dana muzeja, a direktor Zavičajnog muzeja Dragan Matavulj najavljuje da će postati tradicionalna.

On kaže da rijetko koji grad u Republici Srpskoj ima izložbu oldtajmera, a danas su predstavljeni automobili stari i do 60 godina, koji su i pored toga dobro očuvani i u voznom stanju.

Rajko Erceg iz Gradiške posjetiocima je pokazao “mercedes 250 sl – pagoda”.

On je jedini vlasnik ovog tipa mercedesa, koji se proizvodio samo šest mjeseci 1967. godine, a kupio ga je 1970. godine.

Erceg kaže da je njegov “ljubimac” možda i najbolji model “mercedesa”. Šasija mu je izrađena od aluminijuma, pa je zbog toga dugotrajan, lijep i atraktivan.

On navodi da je odbio mnoge ponude iz inostranstva da proda “mercedes”.

U to su se uvjerili mnogi, pa i trgovci iz Italije, koji htjeli da ga kupe za poznatog glumca DŽona Travoltu.

Travolta je poslao bjanko ček da Erceg kaže cijenu automobila, ali i to je odbio i dokazao da je “mercedes pagoda” iz 1967. godine neprocjenjivo blago.

Osim izložbe oldtajmera, povodom Međunarodnog dana muzeja, Zavičajni muzej organizovao je i arheološku radionici za mališane iz predškolske ustanove “Lepa Radić”, te čas crtanja i slikanja najmlađih polaznika škole “Tajm” iz Gradiška.

Završna manifestacija obilježavanja Dana muzeja je promocija knjige “Car Konstantin i rano hrišćanstvo”, autora Marka Romića iz Banjaluke, koja će biti održana sutra.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA