Orešković: Podržaću Karamarka!

533

Premijer Hrvatske Tihomir Orešković izjavio je da će Tomislav Karamarko u Vladi imati njegovu podršku pri izglasavanju povjerenja.

– Naši branitelji su se borili za ovu demokratiju, a temelji svake demokratije su Ustav, zakoni i institucije. Moramo dozvoliti da naše institucije rade svoj posao, to je moj stav, poručio je Orešković.

Dodao je kako nije izrečen nikakva institucionalna presuda o aferi “Konsultantica” te kako Karamarko zato ima njegovu podršku. Istakao je kako je njegov stav drugačiji od stava Bože Petrova koji traži Karamarkovu smjenu jer, kaže, smatra kako to nije pravi put.

Na novinarsko pitanje kako će Vlada nastaviti s radom sa ovakvim podjelama, Orešković je rekao kako situacija nije dobra, ali kako očekuje iznalaženje rješenja i, kako je rekao, pobjedu razuma.

On je dodao da ovakva atmosfera nije dobra za investitore i kreditni rejting Hrvatske.

Orešković je poručio da očekuje što prije da će ovakve teme završiti i da će se početi sa reformama i privrednim oporavkom zemlje.

Dodao je kako novi izbori nisu u interesu građana. Odbio je scenarije preslagivanja Vlade. Naglasio je kako očekuje što prije stav Sabora o povjerenju Tomislavu Karamarku, kao i stav Komisija za odlučivanje o sukobu interesa da li se radi o povredi zakona ili ne.

Očekuje se da će Vlada Hrvatske danas popodne na telefonskoj sjednici glasati o povjerenju Tomislavu Karamarku. Očekuje se i da će većina Mostovih ministara glasati protiv povjerenja prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku. Ali, odluka će biti na Saboru koji će do 18. juna odlučiti glasanjem o povjerenju Karamarku. Ipak, prije toga se očekuje i stav Komisije za odlučivanje o sukobu interesa.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA