Neredi u Parizu, policija bacila suzavac (FOTO, VIDEO)

562

Nezadovoljni građani izašli su na ulice Pariza zbog predloženih izmjena zakona o radu, a policija je morala suzavcem da rastjeruje demonstrante. Francuski predsjednik Fransoa Oland izjaio je ranije danas da nema odustajanja od planiranih reformi.

Protest u Parizu dio je generalnog štrajka širom Francuske na koje je pozvalo sedam francuskih sindikata. Demenstranti su pripadnike policije zasuli raznim predmetima, a policija je odgovorila suzavcem.

CiqgeRWWEAAhKrC

Francuski predsjednik Fransoa Oland poručio je danas demonstrantima da neće ustuknuti kad je riječ o prijedlogu zakona o radu koji nedjeljama izaziva ulične proteste i koji je doveo do glasanja o povjerenju vladi.

– Neću popustiti – istakao je Oland u intervjuu za francuski Radio Erop1 i obećao čvršću akciju protiv onih koji prave nerede infiltrirajući se među ulične demonstrante i ulazeći u sukob sa policijom.

201449736573b2bab5e02a921119971_v4_big

Francuska se suočava sa cjelonedeljnim štrajkovima zbog reforme tržišta rada za koju vlada kaže da će to rigidno tržište učiniti fleksibilnijim, ali za koju protivnici izmena tvrde da će podriti sigurnost zaposlenih, navodi AFP.

Najavljene izmjene zakona o radu, koje predviđaju lakše zapošljavanje, ali i otpuštanje ljudi, podijelile su Socijalističku partiju i dodatno srozale ionako lošu reputaciju koju medju Francuzima ima Oland, najnepopularniji francuski predsjednik ikada, kako pokazuju ankete.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA