Napadači ciljali depozite Banke Srpske?

2278

Maskirani napadači koji su jutros na području Prijedora pucali na radnike koji su čistili kanal, najvjerovatnije su planirali da opljačkaju depozite Banke Srpske čija je isplata počela u Unicredit banci, tvrdi izvor blizak policijskoj istrazi. 

– Vjerujemo da su se napadači spremali na pljačku, ali šta im je zapravo bila meta zasada nije potvrđeno. Nedavno je na šalterima Unikredit banke počela isplata osiguranih depozita Banke Srpske i nije isključeno da su planirali da opljačkaju neki od šaltera ili možda čak transport novca, što se intenzivno provjerava – tvrdi naš izvor.

Izvor blizak istrazi otkriva da u toku jutra nije prijavljeno nijedno razbojništvo na podrčju Srpske, kao ni na teritoriji koju pokriva MUP Unsko-sanskog kantona.

U potragu za trojicom maskiranih napadača na području Prijedora uključeni su i psi tragači! Više od stotinu policajaca nastavlja intenzivnu potragu za trojkom koja je oko 11 časova zapucala na dvojicu radnika koji su čistili kanal.

Napadači su prije pucnjave imali saobraćajnu nesreću oko 11 časova, u zaseoku Tadići na regionalnom putu Marićka Rakelići, kada su džipom sletjeli s puta. Vidjevši udes, radnici su krenuli da pomognu unesrećenima. Kada su prišli slupanom vozilu unutra su zatekli više muškaraca, sa fantomkama na glavama, koji su bili naoružani automatskim puškama. U tom trenutku jedan od njih ispalio je rafal prema radnicima koji su trčećim pobjegli od automobila i sakrili se u radnu mašinu. Na svu sreću, niko nije povrijeđen u ovoj pucnjavi.

Napadači su sami uspjeli da izađu iz slupanog vozila, koje su potom zapalili.

– Vozilo je zapaljeno nakon slijetanja sa ceste, a tri osobe su pobjegle. Potraga za njima traje i na terenu su sve raspoložive snage Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – istakla je Marija Matić, portparolka Centra javne bezbjednosti Prijedor.

Poslednje nezvanične informacije govore da su banjalučka i prijedorska Jedinica za podršku na nogama, da su napravili okruenje na ovom području i da se čuva svaka saobraćajnica. Podignut je i helikopter iz Helikopterskog servisa RS koji se priključio potrazi. Navodno, u pitanju su razbojnici iz Sanskog Mosta.

i pobjegli u obližnju šumu. U policiji sumnjaju da je riječ o razbojnici, ali za sada nije poznato da li su se spremali na pljačku ili su iz nje bježali. Policijski službenici blokirali su čitavo područje, a na terenu se nalazi više desetina policajaca koji tragaju za naoružanim napadačima. Osim njih na terenu su i vatrogasci koji su ugasili požar na džipu.

Kako Policiji RS do sada nije prijavljeno nijedno razbojništvo koje bi se moglo povezati sa ovim napadačima, o svemu su obaviješteni i federalni unutrašni organi. U policiji Unsko-sanskog kantona nam je potvrđeno da za sada ni oni nemaju prijava, a da su rasporedili patrole i pojačali kontrole.

O. Matavulj/Srpskacafe.com

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA