Muslin izrazio zadovoljstvo željom igrača za dokazivanjem

390

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da ne sumnja da će svi igrači dati svoj maksimum i istakao da je kod cijelog tima prisutna velika želja za dokazivanjem.

Fudbalska reprezentacija Srbije će se u sutrašnjoj prijateljskoj utakmici sastati sa Kiprom, a taj meč biće ujedno i prvi na kom će Muslin voditi tim.

– Imali smo jedan trening, upoznali se, a ono što mogu da kažem jeste da me raduje želja svih reprezentativaca. Oni su igrači visokog nivoa, očekujem da se prilagode novim zahtjevima, ispune ono što budem tražio od njih. Ne sumnjam da će svi dati svoj maksimum u ovom trenutku, jer vidim da je prisutna velika želja – rekao je Muslin na konferenciji za medije u hotelu “Palisad”.

Selektor je najavio da će reprezentacija djelovati ofanzivnije i da će igrati sa više napadača.

– Meni je važno da se igrači što brže prilagode tom sistemu. Sigurno je samo da ćemo djelovati mnogo ofanzivnije, igraćemo sa više napadača. Želimo da budemo efikasniji, opasniji po gol protivnika, ubjedljiviji u završnici. Hoćemo da krenemo naprijed, u svakom smislu.

Novi strateg nacionalnog tima, najavio je da će u timu biti dosta debitanata.

– Vidjećemo dosta debitanata. Tim, naravno, znam, ali ne mogu da ga saopštim. Sada neću da računam na one igrače koji su tokom vikenda imali naporne mečeve, kao Tošić ili Stojiljković, a to znači priliku za neke nove snage. Dobiće šansu da me ubjede da mogu na njih da računam i kada budu počele kvalifikacije. Sve zavisi samo od igrača – zaključio je Muslin.

Reprezentativac Srbije Nemanja Matić rekao je da je atmosfera u reprezentaciji odlična.

– Drugi dan smo zajedno, selektor nam je objasnio šta se traži od nas, timski i pojedinačno. Atmosfera je dobra i sada ostaje da budemo pravi na terenu – rekao je Matić i naglasio da se nada velikom broju navijača na stadionu u Užicu.

– Narod ovog kraja voli fudbal, voli reprezentaciju i uvjeren sam da će doći u velikom broju. A sa pravom, iskrenom podrškom sve je lakše – zaključio je Matić.

Prijateljska utakmica između reprezentacije Srbije i Kipra, na programu je sutra od 17 sati na stadionu u Užicu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA