Microsoft zabranio Google-u povezivanje na Windows 10

629

Microsoft polaže puno nade u Cortanu kada se razgovara u povećanju usvajanja Windowsa 10 i Binga, jer je pretraživački endžin servis koji pokreće digitalnog asistenta.

Kompanija je odlučila da donese neke prilično radikalne odluke kako bi zaštitila ovu integraciju. Kompanija je najavila da od sada Cortana može da se koristi samo uz Bing i Microsoft Edge, a drugi pretraživači ne mogu više da se koriste uz ličnog asistenta.

Trikovi koji su stigli do interneta omogućili su da korisnici zamijene Bing sa Google-om kao osnovnog pretraživača za Cortanu, čime je omogućeno da digitalni asistent radi i sa third-party servisima.

U nedavnom upisu na blogu Microsoft objašnjava da je Cortana od početka dizajnirana da radi sa Bingom, a u najavi koja je nazvana “zaštita integriteta iskustva pretraživanja sa Windowsom 10”, kompanija otkriva da je sada third-party pretraživačkim endžinima zabranjeno da se povezuju na ličnog asistenta. Microsoft Edge je tako ostao jedini pregledač koji se pokreće kada otvorite linkove iz Cortane i ne postoji način da to promenite.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA