Maskirana lica pucala na mještane na putu Prijedor – Sanski Most

1064

Više osoba, maskiranih fantomkama, zapucalo je jutros na dvojicu radnika koji su pored puta u Rakelićima kod Prijedora čistili kanal. Srećom, u pucnjavi niko nije povrijeđen, a napadači su pobjegli u šumu i za njim traga na desetine policajaca!

Kako nezvanično saznajemo napadači su prije pucnjave imali saobraćajnu nesreću oko 11 časova, u zaseoku Tadići na regionalnom putu Marićka Rakelići, kada su džipom sletjeli s puta. Vidjevši udes, radnici su krenuli da pomognu unesrećenima. Kada su prišli slupanom vozilu unutra su zatekli više muškaraca, sa fantomkama na glavama, koji su bili naoružani automatskim puškama. U tom trenutku jedan od njih ispalio je rafal prema radnicima koji su trčećim pobjegli od automobila i sakrili se u radnu mašinu.

Napadači su sami uspjeli da izađu iz slupanog vozila, koje su potom zapalili i pobjegli u obližnju šumu. U policiji sumnjaju da je riječ o razbojnici, ali za sada nije poznato da li su se spremali na pljačku ili su iz nje bježali. Policijski službenici blokirali su čitavo područje, a na terenu se nalazi više desetina policajaca koji tragaju za naoružanim napadačima. Osim njih na terenu su i vatrogasci koji su ugasili požar na džipu.

– Pripadnici CJB Prijedor i MUP-a Republike Srpske pretražuju teren oko vozila koje je danas zapaljeno, a iz kojeg su pobjegla tri lica maskirana fantomkama – rekla je SRNA-i portparol CJB Prijedor Marija Matić.

– Pretres terena obavljaju specijalna jedinica, helikopterski tim, jedinica za podršku, policijski inspektori, pripadnici Uprave krim policije MUP-a Republike Srpske i drugi pripadnici CJB Prijedor – navela je Matićeva.

Kako Policiji RS do sada nije prijavljeno nijedno razbojništvo koje bi se moglo povezati sa ovim napadačima, o svemu su obaviješteni i federalni unutrašni organi. U policiji Unsko-sanskog kantona nam je potvrđeno da za sada ni oni nemaju prijava, a da su rasporedili patrole i pojačali kontrole.

Uskoro još informacija.

O. M.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA