Maraton “Stazama Branka Ćopića” i ove godine na evropskoj mapi

653

Maraton “Stazama Branka Ćopića” drugu godinu uzastopno uvršten je na evropsku mapu atletskih događaja, istakao je danas u Novom Gradu predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske Borislav Đurđević.

Đurđević, koji je i koordinator BiH za atletske trke i maratone, podsjetio je da je ovaj maraton prošle godine dobio zvjezdicu Evropske atletske federacije.

– Građani regiona trebalo bi da podrže ovaj događaj jer je to priča koja postaje poznata u svijetu – rekao je Đurđević nakon sastanka sa predstavnicima opštinske vlasti i Atletskog kluba “Sloboda” iz Novog Grada.

Prema njegovim riječima, jedini maraton u BiH je primjer kako je grupa ljudi koja je vođena idejom i dobrom voljom napravila nešto veliko.

Zamjenik načelnika opštine Zoran Starčević kaže da je ove godine maraton uvršten u kalendar dešavanja opštine, za šta je obezbijeđen i grant.

– Prošle dvije godine maraton nije bio u kalendaru dešavanja, ali je ipak podržan od opštine jer smo shvatili značaj manifestacije – rekao je Starčević.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Borivoj Japundža istakao je da će maraton imati maksimalnu podršku, i materijalnu, i logističku.

– Žao nam je što je opština Krupa na Uni ove godine odustala od sponzorstva, o čemu su obavijestili Atletski klub “Sloboda”, ali ćemo se potruditi da svi učesnici budu zadovoljni – kaže Japundža.

Trener Atletskog kluba “Sloboda” Stefan Vojnović rekao je da očekuje da će na predstojećem maratonu učestvovati 300 takmičara seniora i stotinak djece u okviru posebnih trka.

– Promoter 4. maratona `Stazama Branka Ćopića` je naša proslavljena, po treći put olimpijka Lucija Kimani. Pripreme za sada teku po planu, zahvaljujući podršci opštine Novi Grad – naveo je Vojnović.

On kaže da je volonterska podrška za manifestaciju dogovorena sa osnovnim školama “Sveti Sava” i “Vuk Karadžić” i Omladinskim centrom za kreativnost i inicijativu iz Novog Grada.

Ovogodišnji maraton “Stazama Branka Ćopića” biće održan 28. maja, a počeće u Hašanima, rodnom mjestu Branka Ćopića.

Cilj maratona biće u Novom Gradu, dok su takmičari proteklih godina rutu od 42 kilometra prelazili u suprotnom smjeru.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA