Manu Chao headliner crnogorskog Lake Festa

1649

Pozicioniran kao jedan od najvećih muzičkih festivala u regionu s posebnim kulturološkim pečatom Lake Fest je dao doprinos povećanom interesovanju inostranih gostiju za prisustvo na festivalu, ali i pojačanom interesovanju za grad Nikšić i uopšte Crnu Goru.

Tokom pet godina postojanja LAKE FEST je ugostio: Laibach, Guano Apes, Riblju čorbu, Babe, Orthodox Celts-e, Bjesove, Gobilne, Elemental, Dubiozu kolektiv i mnoge druge izvođače.

Zato, ovogodišnji Lake Fest traje 4 dana u periodu od 11. do 14. augusta! LAKE FEST 2016 je pripremio mnoga iznenađenja i ono što je zadržao jeste želja da svake godine za redom ispuni očekivanja publike.

Ove godine prvo veče festivala biće posvećeno proslavi obnove Desetogodišnjice nezavisnosti Crne Gore i ulaz će biti BESPLATAN za sve posjetioce. Oni će imati priliku da slušaju najpoznatije regionalne zvijezde Bajagu, Ramba Amadeusa i mnoge druge.

“LAKE FEST je dokazao da iz godine u godinu postaje svjetski festival i čast nam je da vas obavestimo da će 14. avgusta na obalama Krupačkog jezera, LAKE FEST ugostiti jednu od planetarno popularnih izvođača, a to je MANU CHAO I LA VENTURA.” – kažu organizatori.

Manu Chao jedan je od najuticajnijih muzičara u novijoj istoriji, hvaljen podjednako širom planete uz koncerte na pet kontinenata. Francuski umjetnik i aktivista španskog porijekla, svoj karakterističan zvuk gradio je kroz razne punk uticaje kao što suThe Clash, Jam ili Dr. Feelgood. Svoje pjesme pjeva na čak sedam jezika, a teme obuhvataju političku kritiku, imigraciju, ljubav, život u getu, slobodu mišljenja i življenja, kao i priče o autentičnim događajima iz svog živopisnog iskustva. Četiri sjajna studijska albuma, od kojih su najzapaženiji bili “Clendestino” i “Proxima Estacion: Esperanza”, doveli su Manua na najveće svjetske pozornice, a sada i napokon u Crnu Goru na LAKE FEST 2016.

Cijene ulaznica će ostati iste kao prethodne godine. Cijena jednodnevne ulaznice iznosi 10 evra dok je cijena paket karte za festival 25 evra. Kao i prethodnih godina, i ove godine biće organizovan prostor za kamp gdje će se nalaziti i mala bina!

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA