Koji problem muči učenike i roditelje u Krepšiću? (VIDEO)

661

Učenici ali i roditelji učenika XIV Osnovne škole iz Krepšića, imaju veliki problem, nedostatak pješačkog prelaza u blizini škole, koja se nalazi na magistralnom putu M 1 4 Bijeljina-Banjaluka. Zbog nedostatka vertikalne i horizontalne signalizacije, mnogi su prinuđeni da djecu dovoze u školu, a po izlazku iz škole, nastavnici brinu o tome kako će bezbjedno preći put ili ući u autobus.

– Ne postoji i iz tog razloga moramo da dovozimo djecu u školu i tako. – Hocemo li uputiti apel Nadležnima da to urade? – Pa trebalo bi – kaže Tunjo Mrkelić, jedan od roditelja učenika XIV Osnovne škole iz Krepšića.

– Ja sam ovdje godinama. Nema nikakvog obilježja za školu, ni pješačkog. Nikakvog upozorenja. Hvala Bogu do sad se nije desilo, nije ni jedno dijete nastradalo, ali zar trebamo čekati da se to desi – pitala je Zorica Pedić iz Krepšića.

Direktor ove osnovne škole, takođe je rekao je da im nedostatak signalizacije na ovom, zaista frekfentnom putu, pravi velike probleme. Kaže da se njihov radni dan završava, tek kada đaci, bezbjedno i izvan školskog dvorišta pređu preko ovog zaista prometnog magistralnog puta.

– Djeca koja idu pješke imaju veoma veliki problem da dođu do škole, a kada dođu do škole, treba da pređu preko ulice, da bi došli u školsko dvorište. Tu ima manjak tih saobraćajnih, hajmo reći, rekvizita i kako horizontalne tako i vertikalne signalizacije. I smatramo da bi bilo neophodno da se tu postavi jedan pješački prelaz obilježi, a vrlo bitno je da se postavi i ta vertikalna signalizacija sa određenim treptajućim semaforima i tako dalje, da koliko toliko pomogne našoj djeci koja prelaze taj put – mišljenja je Rajko Marković, direktor ove škole.

Zamjenik direktora preduzeća „Putevi“ Brčko , koji postavljaju vretikalnu i horizontalnu signalizaciju na području Distrikta rekao je da je održavanje magistralnog puta M 1 4 u nadležnosti Ministarstva saobraćaja Republike Srpske.

– Naša nadležnost, znači svih Javnih preduzeća pa i “Puteva” Brčko i “Bijeljina puta” jeste da koordiniramo svoje aktivnosti i u tom cilju, znači još u toku današnjeg dana, ćemo upozoriti, znači upoznaćemo nadležne u “Bijeljina putu” da nedostajeću horizontalnu signalizaciju obilježenu sa pješačkim prelazima i znacima obavještenja o blizini školskog objekta, da bi isti u okviru svojih nadležnosti u što skorijem vremenu to uradili a sve u cilju povećanja odnosno osiguranja bezbjednosti učenika koji gravitiraju, koji putuju i koji uče u toj školi – obećao je Rizo Čivić, zamjenik direktora JP “Putevi“ Brčko.

Čivić je čvrsto obećao, da će se nedostajuća signalizacija što prije postaviti, kako bi se bezbjednost učenika Osnovne škole u Krepšiću podigla na viši nivo.

Novinar: Željko Lazarević

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA