Klubovi ABA lige jednoglasno uz Evroligu

666

Klubovi članovi košarkaške ABA lige jednoglasno su uz Evroligu, uprkos mogućim kaznama FIBA, saopšteno je poslije današnje sjednice Skupštine u beogradskom hotelu Kraun Plaza.

Kako je objasnio predsjednik ABA lige Dragan Bokan klubovi su zadržali podršku Evroligi i Evrokupu. Takođe, biće poslato pismo svim nacionalnim savezima kako bi se zajednički razmotrila situacija, a liga unaprijedila i postala jedan od najboljih projekata u ovom dijelu Evrope.

– Dosta se spekulisalo posljednjih dana o budućnosti ABA lige, ali mi smo svi jedinstveni, bez obzira šta se piše i priča. Nijedan papir ni iz jednog saveza, niti institucije nije nam stigao gdje piše da se ovakva Јadranska liga ne priznaje, tako da nismo ni mogli da reagujemo, rekao je Bokan.

Prvi čovjek Crvene zvezde i potpredsjednik ABA lige Nebojša Čović istakao je da će ABA liga pokušati da riješi nesporazume sa Savezima.

– Znamo da ništa nismo krivi, niti mislimo da su Savezi nešto pogriješili. Oni se nalaze u jednoj nezavidnoj situaciji i mi ih razumijemo. Ako ne budemo mogli da dođemo do dogovora onda postoje ustanove, odnosno sudovi na kojima će se to riješiti, rekao je Čović.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA