Kameron: Nisam “pritajeni bregziter”!

538

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je danas da nije “pritajeni bregziter” i upozorio da bi napuštanje Evropske unije ugrozilo ekonomsku budućnost Britanije i iskomplikovalo trgovinske sporazume sa zemljama kao što je Japan.

On je, govoreći na sastanku G7 u Japanu, negirao tvrdnje svog bivšeg pomoćnika da tajno podržava glasanje u korist izlaska Britanije iz EU na referendumu koji će biti održan 23. juna, prenosi Rojters.

– Nikada nisam bio pritajeni bregzitaš. Apsolutno mi je stalo da dobijemo pravi rezultat, da izdejstvujemo reformu u Evropi i ostanemo dio tog bloka. To je u interesu Britanije i u tome je suština svega, rekao je Kameron na konferenciji za novinare u Japanu.

Kameronov bliski prijatelj i bivši pomoćnik Stiv Hilton rekao je ove nedjelje britanskom listu “Tajms” da je Kameron “instinktivno” za izlazak Britanije iz EU, a da samo zbog funkcije na kojoj se nalazi podržava glasanje za ostanak zemlje u 28-članom bloku, preneo je juče AFP.

– Da je član javnog mnjenja, poslanik iz zadnje klupe, mlađi ministar ili čak ministar u kabinetu, siguran sam da bi bio za odlazak iz EU”, rekao je Hilton (46), koji je 20 godina sarađivao sa Kameronom, dodavši da je premijerova politička misija nekada bila zasnovana na napuštanju EU.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA