Izuzetno jake mjere bezbjednosti na vojnoj paradi u Moskvi

548

Dan pobjede nad fašizmom, 9. maja, biće održan uz izuzetno jake mjere bezbjednosti u Moskvi i drugim gradovima nakon što su ruske službe bezbjednosti spriječile planirane terorističke napade za Dan pobjede.

Ruske službe ništa ne prepuštaju slučaju – u ruskoj prestonici i drugim gradovima ove zemlje već su preduzete veoma opsežne mjere bezbjednosti i gotovo da ni ptica ne može da preleti.

U periodu od 1. do 10. maja samo u glavnom gradu Rusije je angažovano oko 18.000 bezbjednjaka – policajaca, kinologa, pripadnika specijalnih jedinica – OMON, Nacionalne garde i privatnih firmi koje se bave obezbjeđenjem objekata i događaja, prenosi Sputnjik.

Federalna služba bezbednosti (FSB) objelodanila je da su teroristi iz Srednje Azije namjeravali da otvore vatru na prolaznike tokom masovne šetnje, po nalogu lidera međunarodnih terorističkih organizacija aktivnih na teritoriji Sirije i Turske.

Pretpostavlja se da je meta terorista bio “Besmrtni puk“, jedna od najmasovnijih akcija Dana pobjede, u kojoj će učestvovati, kako se procjenjuje, oko pola miliona ljudi.

Kod uhapšenih terorista je pronađena velika količina oružja i eksplozivnih naprava, a prema nezvaničnim podacima, oružje je stiglo iz Ukrajine.

Prema riječima moskovske policije, ruski bezbjednjaci sada rade punom parom i čine sve da djeluju preventivno i da spriječe eventualne terorističke napade uoči predstojećeg praznika posvećenog 71. godišnjici pobjede nad fašizmom.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA