Ivanić: Mojom ostavkom Dodik ništa ne postiže

466
Mladen Ivanić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, danas je rekao da bi uslov za njegovu ostavku na mjesto predsjednika RS i održavanje predsjedničkih izbora u RS bila ostavka člana Predsjedništva iz RS Mladena Ivanića. Komentarišući za Vijesti.ba, Dodikovu izjavu, član predsjedništva BiH, Mladen Ivanić, istakao je da Dodik time svjesno skreće pažnju sa suštine, iako svjestan da bi u tome slučaju na mjesto člana Predsjedništva putem glasanja u Parlamentu BiH, došao Mladen Bosić.

To je tipično skretanje pažnje sa suštine, smatra Ivanić.

– Dodik vrlo dobro zna da bi ostavkom novi član predsjedništva bio biran u Parlamentu BiH i da bi to sigurno bio gospodin Bosić. Dakle time ništa ne bi postigao – naglašava Ivanić.

S druge strane pokušaj da se blokiraju sve institucije BiH je nemoguć, dodaje Ivanić, jer nema zakonske i ustavne osnove za održavanje vanrednih izbora .

Ivanić u cilju toga predlaže Dodiku izmjenu Ustava.

– Ako sve ovo misli ozbiljno, predlažem Dodiku da zajedno sa svojim prijateljima iz Federacije, to i zista obezbijedi – poručuje Ivanić

– Neka pokrene inicijativu, promjeni Ustav i donese zakon i tada će ova priča biti moguća. Do tog momenta, to je jedna prazna i šuplja priča od koje nema apsolutno nikakve političke koristi – pojašnjava Ivanić.

Ivanić se osvrnuo i na špekulacije u vezi prelaska pojednih poslanika iz redova Saveza za promjene u skupštinsku većinu.

– Ne znam koliko je to što oni govore realno i tačno. Ako jeste onda je samo nastavak politike „dva papka“, odnosno kupovine, koju su kako oni kažu, njihovim riječnikom rečeno, kvalitetno obezbjedili – zaključio je u izjavi za federalne medije član predsjedništva BiH, Mladen Ivanić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA