Istočno Sarajevo: Usvojen rebalans budžeta (VIDEO)

471

Prošlogodišnji suficit utvrđen je u iznosu od 903 hiljade maraka, a usvojeni rebalans budžeta za tekuću godinu veći je za 717 hiljada maraka u odnosu na planirani.

Govoreći o razlozima povećanja budžeta rebalansom, gradonačelnik Istočnog Sarajeva podsjeća da su posljednjeg dana decembra 2015. Izvršena sudska presuda kojom su na račun grada uplaćena sredstva iz stečajne mase preduzeća “Pretis” Mokro.

– I drugim dijelom zbog ušteda koje smo učinili u 2015., sigurno ćemo to i nastaviti i u 2016. Tamo gdje nema potrebe javna sredstva se neće trošiti – pojasnio je Nenad Samardžija, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Na javnoj raspravi o predloženom rebalansu nije bilo zamjerki niti prijedloga za izmjene Nacrta rebalansa gradskog budžeta, kaže Samardžija.

– Nijedna primjedba nije bila ni od strane odbornika, što znači da je rebalans urađen dobro i kvalitetno i da zadovoljava interese svih građana Grada Istočno Sarajevo – dodao je Samardžija.

Samardžija je istakao da su u ovom budžetu zastupljeni interesi svih gradskih opština, dok je 100 hiljada KM namijenjeno za adaptaciju i rekonstrukciju objekta i nabavku opreme za Teritorijalnu vatrogasnu jedinicu. Skupština je prihvatila informaciju o radu Područnog centra Poreske uprave RS u Istočnom Sarajevu, uz primjedbu da nisu zadovoljni načinom na koji Poreska uprava radi. Zamjeraju, kako navodi većina u gradskom parlamentu, selektivan pristup prema budžetskim korisnicima. Odbornici SNSD-a nakon današnje sjednice nisu se obraćali medijima.

                                                                                                       Mira Kostović/Elta 1 HD

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA