“Ispoštovati dogovor o mehanizmu koordinacije”

495

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Strazburu sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federikom Mogerini, koja je pohvalila napredak BiH na evropskom putu i naglasila da je sada pravo vrijeme da se ispoštuju dogovori u vezi sa adaptacijom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i o mehanizmu koordinacije.

Zvizdić je rekao da je članstvo u EU spoljnopolitički prioritet i strateški cilj BiH koji je, ujedno, i pokretačka snaga za mnoge pozitivne društvene i političke promjene u BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

On je podsjetio da je Savjet ministara BiH, zajedno sa entitetskim vladama, formulisao set mjera u julu prošle godine, Reformsku agendu 2015-2018. godina, čijim provođenjem se BiH funkcionalno približava EU.

Zvizdić je dodao da je Savjet ministara BiH za samo nekoliko mjeseci ispunio polovinu planiranih mjera iz Reformske agende.

On je naglasio da je na osnovu tih snažnih reformskih iskoraka BiH u februaru predala aplikaciju za članstvo u EU, navodeći da je veoma bitno za BiH i region da se to iskoristi i da bude nastavljen napredak u procesu evroatlantskih integracija.

Zvizdić je zahvalio na podršci i pomoći BiH u procesu evropskih integracija i izrazio uvjerenje da će ta podrška biti nastavljena u kontekstu sticanja statusa kandidata do kraja 2017. godine

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA