Indija: U eksploziji ručne bombe četvoro mrtvih

428

Najmanje četvoro ljudi poginulo je u eksploziji bombe kućne izrade na kojoj su radili u svojoj kući u indijskoj saveznoj državi Zapadni Bengal. Tamo su u toku napeti lokalni izbori, saopštila je policija.

U toj eksploziji u selu oko 360 kilometara severno od Kalkute, u blizini granice sa Bangladešom, takođe je povrijeđeno šest ljudi, prenjela je agencija AFP. Policija istražuje zašto su građani pravili bombu, ali zasad niko nije uhapšen, izjavio je upravnik policije Zapadnog Bengala Anuž Šarma.

U Zapadnom Bengalu u četvrtak treba da se održi poslednji krug lokalnih izbora. U tom djelu Indije članovi rivalskih stranaka ponekad postavljaju bombe ručne izrade kako bi zaplašili glasače uoči glasanja. Indijske vlasti su u Zapadnom Bengalu zbog izbora rasporedili dodatne policijske snage.

Premijer te indijske savezne države Mamata Banerdži će se na izborima suočiti sa rivalima iz levičarskih stranaka, kao i hinduističkom nacionalističkom strankom Baratija Džanata, koja vlada na nacionalnom nivou.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA