Igi Pop: Svijet treba da se smiri i prestane da se drogira

552

– Svi bi trebalo da prestanu s tim sra**”, rekao je 69-godišnji Igi u četvrtak u Kanu, gdje je promovisao film o svom životu i njegovoj grupi “The Stooges”.

– Popijem vino uz večeru i to je sve. Kad se ne bavim ovim poslom, idem rano u krevet – rekao je.

Igi Pop je zajedno s rediteljem Džimom Džarmušem na pres konferenciji u CKanu govorio o filmu “Gimme Danger”, posvećenom njegovim počecima s grupom The Stooges krajem šezdesetih godina prošlog vijeka. Priznao je da je u to doba bio na LSD-u.

Pošto je na početku konferencije novinarima rekao da mu dovikuju pitanja, jer je “napola gluv”, Igi je rekao da mu današnja svakodnevica “nije ništa posebno”. Kazao je da jede tri poštena obroka na dan i da se “nekako uspio regenerisati od raznih stvari koje je stavio u sebe”.

Džarmuš je rekao da je ovaj film njegovo “ljubavno pismo” Igiju i grupi “Stooges” koji su mu “otvorili um za rock'n'roll”. Materijal za film prikupljao je od “fanova, dilera i drugih čudnih sledbenika grupe”.

Rođen kao Džejms Njuvell Osterberg 1947. u Mičigenu, Igi Pop je odrastao u siromaštvu. Muzikom je počeo da se bavi kao srednjoškolac svirajući bubnjeve. S danas kultnom grupom Stooges bio je jedan od rodonačelnika panka. Iako još nastupa, Igi Pop kaže da nema previše vremena za rok industriju koja je postala “arhaična”. “Ne znam koliko je rok više važan, jer je u digitalno doba najvažnije prikupljanje novca – rekao je.

– Mi smo vrlo mutno shvatali šta su to tantijeme – dodao je Igi, samoga sebe opisavši kao “starinu”.

Za kraj je imao i savjet za rešavanje svjetskih problema. “Svi bi trebalo jeb**o da se smire. Svetu treba ljubav”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA