Godišnji koncert KUD-a “Sveti Sava”

567

U okviru obilježavanja 21. maja – Dana grada Zvornika, Kulturno-umjetničko društvo (KUD) “Sveti Sava” održalo je godišnji koncert na kome je nastupilo stotinjak članova ovog društva.
Predsjednik KUD-a Dragan Golić rekao je da su na sinoćnjem koncertu izvedene igre iz Šumadije, Mačve, Crnorječja, Binačke Morave, Ponišavlja, te vlaške igre, uz pjesmu i muziku.

– Publika je imala priliku da vidi mlađi dječiji ansambl, dječiji, pripremni i prvi izvođači ansambl, te pjevačku grupu i vokalne soliste, rekao je Golić i dodao da je članove KUD-a pratio orkestar Folklornog ansambla “Đido” iz Bogatića.

On je napomenuo da KUD svake godine, zbog odlaska na fakultete, napuste brojni igrači, tako da od septembra do januara pripremaju drugu postavu.

– Uvijek u tome uspijevamo i naš kvalitet je iz godine u godinu sve bolji, ali uz veliko odricanje, istakao je Golić.

Načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Gradske uprave Zvornik Milan Cvijetinović zahvalio je na dosadašnjem uspješnom radu društva svima koji su za to zaslužni.

– Hvala djeci i omladini koja njeguju tradiciju svog naroda. Posebno se zahvaljujem bračnom paru Golić – Draganu i Slavici što djecu tako dobro uče, rekao je Cvijetinović.

Golići u Zvorniku 20 godina uspješno uče djecu narodnim igrama, običajima i pjesmi, najprije u okviru sekcije u osnovnoj školi, a od prije 12 godina u okviru KUD-a.

KUD “Sveti Sava” osvojio je mnoga priznanja za svoj rad, među kojima i priznanje Sinoda Srpske pravoslavne crkve.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA