Francuska: Uhapšena četiri lica zbog krijumčarenja ljudi

761

Policija je u Francuskoj uhapsila četiri osobe osumnjičene za krijumčarenje ljudi, nakon potjere koja je započela u Belgiji, javila je danas državna novinska agencija Belga.

Automobil marke “audi” sa britanskim registarskim tablicama, u kojem su se nalazila četiri muškarca, slupao se u blizini luke Denkerk u sjevernoj Francuskoj, pri brzini od 200 kilometara na čas.

Sva četvorica putnika su ozbiljno povrijeđena, pri čemu dvojica imaju prostrelne rane, javila je Belga.

Ubrzo nakon što su muškarci zaustavljeni, nekoliko desetina imigranata je pronađeno u kamionu u Belgiji, u povezanoj operaciji.

Tužioci su saopštili da postoje jaki dokazi da su uhapšeni muškarci uključeni u lanac trgovine ljudima.

Potjera je počela nakon što je vozač kamion u Belgiji pozvao policiju kada je vidio ljude kako u njegov kamion pokušavaju da ubace 17 migranata.

Agencija Belga je saopštila da je policija stigla na parkiralište, nakon čega su osumnjičeni pobjegli automobilom. Policija je ispalila najmanje 15 metaka, pri čemu je jedan od osumnjičenih pogođen u rame, a drugi u stomak. Potjera je nastavljena preko granice u Francusku, usljed čega su se dogodile najmanje tri saobraćajne nesreće, javili su belgijski i francuski mediji.
Sva četvorica osumnjičenih su irački državljani, prenosi Bi-Bi-Si.

U saobraćajnom haosu koji je nastao, poginuo je i jedan motociklista koji se zabio u kamion.
U policijskoj operaciji u Zapadnoj Flandriji, u kamionu je otkriveno nekoliko desetina ljudi koji su se nadali da će stići do Velike Britanije preko Francuske, javila je Belga.
Nije jasno da li su to isti migranti koji su pokušali da uđu u kamion, prije nego što je počela potjera.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA