Ford pravi zaokret: Velika promjena za vozače

530

Američki proizvodjač automobila Ford najavio je investiciju od 182 miliona dolara u kompaniju Pivotal iz San Franciska koja se bavi računarstvom u “oblaku” (klaud/cloud).

Ford najavljuje ovu investiciju jer produbljuje svoj rad u oblasti samovozećih i automobila koja imaju pristup internetu.

Drugi najveći američki proizvođač vozila radi sa Pivotalom od prošle godine na uslugama zasovanim na računarstvu u oblaku za Fordove automobile i vozače, prenosi agencija Frans pres.

Najava dolazi dva dana nakon što je konkurent Fijat Krajsler objavio udruživanje s Guglovom matičnom kompanijom Alfabet na razvoju autonomnih automobila.

Ford je saopštio da će nova investicija u Pivotal pomoći dalji razvoj njegovih FordPas onlajn usluga i podrške vozačima, uključujući praćenje i ažuriranje softvera koji je ključan za performanse vozila.

Kompanija planira da koristi Pivotalovu sljedeću generaciju “kalud” platfome i analitičke mogućnosti kako bi podržala rad na razvoju samovozećih automobila i svoj autonomni program šatl vozila (samohodna).

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA