Erdogan: Zapad više voli gejeve od izbjeglica

324

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan smatra da se zapadne zemlje više brinu za prava predstavnika seksualnih manjina i životinja, nego za sudbine izbjeglica sa Bliskog istoka.

List “Indipendent“, pozivajući se na tursku agenciju “Anadolija“, navodi reijči Redžepa Tajipa Erdogana koji je izjavio da Zapad živi od ostataka svoje kolonijalne i robovlasničke prošlosti.

– Sramota za one koji u zapadnim državama troše simpatije na tzv. slobode, prava i zakone, diskutujući o istopolnim brakovima, umjesto da misle o sirijskim ženama i sirijskoj djeci kojima je potrebna pomoć. I sramota za one koji žale kitove, foke, kornjače, a ne 23 miliona Sirijaca. Sramota za one koji stavljaju svoju bezbjednost i komfor iznad opstanka drugih ljudi, izjavio je turski lider.

Erdogan je kritikovao Zapad i zbog jednog broja zakona koji su bili donijeti zbog talasa migranata, između ostalog i inicijativu Danske da uzima dragocenosti od došljaka, kako bi platila njihov boravak u zemlji.

U ovom trenutku, navodi “Indipendent“, prema nekim procjenama, na teritoriji Turske se nalazi oko 2,7 miliona Sirijaca koji su napustili svoju zemlju, gdje se nastavljaju borbene akcije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA