EPS ulaže 70 miliona evra u termoelektranu “Nikola Tesla”

658

“Elektroprivreda Srbije” /EPS/ počinje prvu fazu revitalizacije bloka B2 u Termoelektrani “Nikola Tesla B” /TENT B2/ u Obrenovcu kod Beograda, a u kapitalni remont jednog od dva najveća termoproizvodna kapaciteta u Srbiji biće uloženo oko 70 miliona evra.

Prva faza revitalizacije počinje 7. maja i predstavlja najobimniji projekat koji se trenutno realizuje u okviru EPS-a i najkrupniji u ogranku TENT-a – saopštio je EPS.

Nakon završetka remonta planirano je da ovo postrojenje početkom novembra ponovo bude vraćeno na mrežu.

Vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić na uvodnom sastanku sa predstavnicima više od 30 stranih i domaćih firmi koje će učestvovati u realizaciji ovog projekta rekao je da će, osim produženja radnog vijeka, modernizacija doprinijeti većoj pouzdanosti i energetskoj efikasnosti, kao i poboljšanju zaštite životne sredine.

– Posle 220.000 radnih sati, ovaj kapitalni remont bloka B2 doneće novih 200.000 radnih sati i povećanje snage za dodatnih 30 megavata, sa sadašnjih 620 na 650 megavati, rekao je Grčić.

Grčić je istakao da će u realizaciji ovog projekta u značajnom procentu učestvovati domaće firme i na taj način domaća privreda doprinosi očuvanju stabilnosti najveće srpske energetske kompanije.

Direktor TENT B i rukovodilac projekta Goran Lukić predstavio je tehničke ciljeve i istakao da su svi planirani radovi podijeljeni u okviru sedam grupa i da će na gradilištu biti angažovano i do 1.100 ljudi.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA