Duško Račić spašavao staricu dok su mu čitali presudu (FOTO)

1486

Izricanje presude bivšem direktoru banjalučke bolnice Dušku Račiću ostalo je u sjeni spasavanja starije žene kojoj je osuđeni Račić prvi pritekao u pomoć. 

Ženi je pozlilo samo par trenutaka nakon što je Račiću izrečena zatvorska kazna od šest mjeseci za primanje mita i falsifikovanja isprava. Dok je on još stajao pred sudijom Draganom Uletilovićem u hodniku je počela da se odvija prava drama. Naime, starija žena se, kao pokošena, srušila u susjednoj sudinici, pa su službenici i sudski policajci uznemireno trčali hodnikom vičući: “Zovite hitnu pomoć!”.

Povici su doprli i do Račićeve sudnice, pa je on brže bolje utrčao u susjednu sudnicu i ženi ukazao prvu pomoć. Ispostavilo se da je starica imala manji napad epilepsije i situacija se ubrzo smirilia, a žena je sanitetskim vozilom prevezena u banjalučku Hitnu pomoć.

Inače, Račić je osuđen zbog primanja mita i falsifikovanja službenih isprava, odnosno medicinske dokumentacije prilikom dodjele invalidskih penzija u predmetu “Loto”. Pored zatvorske kazne moraće da plati i odštetu od 5.000 KM, stečenih krivičnih djelom.
O. MATAVULJ

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA