„Duhovna lira“ u znaku humanosti: Prikupljena sredstva za Nikolu Jovanovića

618

Članovi teslićkog Muzičkog društva „Muzikus“ iskreno i od srca tokom proteklog vikenda pjevali su za pomoć Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra“ iz Banjaluke.

Želja im je, kako kažu, da novčanim sredstvima od prodatih ulaznica, ali i donacija, doprinesu i pomognu bar jednoj porodici iz pomenutog udruženja.

– Glavni motivi koncerta su nam bili da pomognemo bar jednoj porodici djece oboljele od malignih bolesti i to ne samo novčanim sredstvima, koliko jasnom porukom da saosjećamo sa njima i da nisu sami u svojoj patnji već da ima i neko ko misli na njih, rekla je Biljana Lazić, rukovodilac „Muzikusa“, za ELTa 1 HD televiziju.

Na humanom gestu koji i nije česta pojava, kako u „Iskri“ kažu, od srca su im zahvalni.

– Konkretno ovaj put sredstva će biti uručena dječaku koji se liječi u Kliničkom centru Banjaluka i koji se zove Nikola Jovanović. On boluje od akutne limfobalastne leukemije. Zahvaljujem se društvu „Muzikus“ i svim prisutnim koji su bili ovdje i donirali svoja sredstva da se pomogne tom dječaku, kaže Bojana Đurić iz banjalučkog Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra“ .

Publici je drago što je i na ovaj način bila u prilici da pomogne. U teslićkoj kino sali veliki broj prisutnih uživao je u repertoaru duhovnih pjesama pod nazivom „Duhovna lira“. Zadovoljstvo je kažu što su spojili ugodno, korisno i humano.

– Jako sam oduševljen i neka samo tako nastave, kaže jedan od posjetilaca.

Koncertu su se pridružili i gosti iz Zdravstveno turističkog centra „Banja Vrućica“.

– Ja sam u Banji Vrućici i trudila sam se da stignem sa prijateljicom tu i zaista mi je drago što smo žurile i došle da propratim ovo veče. Oduševljena sam. Drago mi je da se zanimam za događanja u vašem gradu koji je prelijep i zdravo je mjesto. Vidi se kako pjevaju ta djeca, čisti zrak, čista voda, puno srce, imalo se šta vidjeti, kaže jedna Zeničanka za Elta 1 HD.

Muzičko društvo „Muzikus“ osnovano je prošle godine i ima za cilj da unaprijedi kulturna dešavanja kako u Tesliću, tako i šire. Trenutno broji 30 članova koji su uglavnom mlađi od 15 godina. U narednom periodu planiraju osnivanje mješovitog hora u kojem bi učestvovali i odrasli te pozivaju sve zainteresovane sugrađane da im se pridruže.

Novinar: Biljana Stokić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA