Đokić: Opozicija protestom želi da pošalje netačnu sliku

952
Petar Đokić

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić smatra da protesti koje je opozicija u Srpskoj najavila za 14. maj neće imati toliko važnu unutrašnju dimenziju, koliko prema spoljnom uticaju i pogledu na stanje u Srpskoj.

– Da li je nekom bio cilj da predstavi Srpsku kao mjesto bunta, mjesto gdje se događaju nekakvi politički lomovi koji mogu produkovati sliku da je ovdje nestabilno stanje, a Srpska uopšte nije nestabilna, istakao je Đokić.

On je u Banjaluci rekao da opozicija u Srpskoj, protestima koje je zakazala za 14. maj, želi da se bolje pozicionira pred predstojeće izbore.

– Nas opozicija stalno pokreće da i mi kao vladajuća koalicija reagujemo na način da objasnimo svoju politiku i sve ono što smo do sada uradili, dodao je Đokić.

On je rekao da je ključno pitanje zašto se opozicija odlučuje na takav metod rada, podsjetivši da je Republika Srpska slobodna i demokratska, gđe svako može da izrazi svoju političku volju i stav, a što će uraditi i vladajuća koalicija koja će se o tome se dogovoriti narednih dana.

Bosić: Na protestima očekujemo mnogo više od pet hiljada ljudi

Mladen Bosić, predsjednik SDS-a i jedan od lidera opozicije rekao je danas u Banjaluci da će “Narodni protesti” 14. maja biti organizovani na miran način i u skladu sa zakonom.

Bosić je na konferenciji za novinare objasnio da se danas sastao Odbor za organizovanje protesta te da je objavio Proglas sa pozivom na mirne proteste.

– Mi očekujemo da to bude protest na kojem će građani reći šta misle o sadašnjem stanju u RS, rekoa je Bosić čitajući djelove proglasa.

On je dodao kako očekuje da se okupi mnogostruko više ljudi od pet hiljada koliko je u svojim projekcijama predvidio predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Bosić je poručio da se ne radi o nikakvom rušenju institucija RS već da se “Narodni protest” organizuje protiv onih koji su uzurpirali institucije RS da bi ostvarili ličnu korist.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA