Đokić najavio krivičnu prijavu protiv Velimira Јukića

701
Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić rekao je da je na sjednici Vlade Republike Srpske zatražio da bude podnesena krivična prijava protiv direktor Agencije za statistku BiH Velimira Јukića.

Razlog za krivičnu prijavu je zloupotreba položaja direktora Agencije za statistku BiH Velimira Јukića, koji je bez saglasnosti Republičkog zavoda za statistiku i dogovora unutar Centralnog popisnog biroa potpisao odluku o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva

Đokić ističe da je riječ o grubom udaru na interes Republike Srspske i na identitet i integritet srpskog naroda u BiH. Takva situacija, uvjeren je Đokić, mora ujediniti srpske stranke.

– Gospodin Јukić nije imao nijedan argument da postupi onako kako je postupio – samoinicijativno i zato sam juče na sjednici Vlade inicirao da se protiv njega pokrene krivični postupak i podnese krivična prijava zbog zloupotrebe položaja. Nadam se da će se to i desiti, jer niko nema pravo biti tako grub i samovoljan i nanosi nemjerljivu štetu jednom strateškom društvenom procesu kakav je popis stanovništva – kaže Đokić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA