Dodik: Izetbegović zloupotrebljava institucije BiH

535

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da je današnji istup Bakira Izetbegovića još jedan u nizu dokaza da je na sceni zloupotreba institucija na nivou BiH odakle se plasiraju isključivo bošnjački stavovi.
Dodik je ocijenio da ponašanje Bakira Izetbegovića nije nikakav incident, jer on u kontinuitetu daje izjave na fonu onoga što je u “Islamskoj deklaraciji” zapisao njegov otac i za šta se borio, a borio se protiv ravnopravnosti i ostanka Srba u BiH.

– To isto danas, drugim sredstvima, radi Bakir Izetbegović. Očito je da je na sceni zloupotreba zajedničkih institucija, poput Predsjedništva BiH odakle Izetbegović plasira isključivo bošnjačke stavove – rekao je Dodik na pitanje Srne da prokomentariše današnji istup Izetbegovića, koji je zloupotrijebio konferenciju za novinare nakon “Brdo-Brioni” samita u Sarajevu da optuži Republiku Srpsku i Banjaluku za navodni progon Bošnjaka i Hrvata u proteklom građanskom ratu u BiH.

Da je riječ o zloupotrebi institucija BiH, kaže predsjednik Srpske, govori i činjenica da je tom skupu, čiji je domaćin bilo Predsjedništvo BiH, prisustvovao i Hašim Tači, samozvani premijer Kosova koje BiH nije priznala.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA