Dobri uslovi za vožnju

378

Prohodnost svih puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros je zadovoljavajuća, a uslovi za vožnju su povoljni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog održavanja Četvrtog maratona i polumaratona “Stazama Branka Ćopića” sutra će od 10.00 do 14-00 časova biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Otoka /granica Republike Srpske i FBiH/-Novi Grad jedan, odnosno od raskrsnice sa lokalnim putem Rudice-Donji Dubovik do raskrsnice sa Ulicom Kej krajiških brigada.
Izmjene saobraćaja za nedjelju planirane su na području Rogatice. Zbog proslavlje maturske

večeri saobraćaj će biti obustavljen na magistralnom putu Podromanija-Rogatica /Ulica Srpske sloge/ u periodu od 18.30 do 20.30 časova. Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativne pravce – ulicama Đenerala Draže, Јanka Јolovića I Serdar Јanka.

Na području banjalučke mjesne zajednice Ada na magistralnom putu Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac počela je sanacija klizišta i rekonstrukcija kolovoza zbog čega vozila saobraćaju jednom trakom u dužini od 800 metara.

Na istom magistralnom putu, na dionici Lamovita-Ivanjska-Šargovac, tokom ove sedmice biće vršena sanacija kolovoza, pa će se saobraćaj na mjestima izvođenja radova odvijati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor za sav saobraćaj zatvorena je petlja “Mahovljani”, odnosno izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška-Banjaluka.

Vozačima, pogotovo onima koji idu iz Gradiške prema Prnjavoru, preporučuje se da za uključenje i isključenje sa auto-puta Gradiška-Banjaluka koriste petlju “Aleksandrovac”.

U zoni izvođenja radova, kod Mahovljanske petlje, na magistralnom putu Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena je na 30 kilometara na čas.

Saobraćaj će se na ovoj dionici svakodnevno četiri puta obustavljati od 23.00 do 5.00 časova ujutro u maksimalnom trajanju od 30 minuta.

U mjestu Rebrovac u toku su radovi na izgradnji ostrva na rijeci Vrbas na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac zbog čega su na snazi izmjene saobraćaja, te će biti regulisan privremenom signalizacijom. Radovi će trajati do 16. oktobra.

Vozačima koji putuju magistralnim putem Vlasenica-Han Pijesak savjetuje se opreznija vožnja, jer se na tom dijelu vrši sanacija kolovoza.

Zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača i regionalnog puta Šekovići-Donje Caparde vozila saobraćaju jednom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

Na području opštine Kotor Varoš u toku je rekonstrukcija i sanacija gradske vodovodne i kanalizacione mreže zbog čega je do 1. septembra izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionicama Čelinac-Kotor Varoš i Kotor Varoš-Obodnik. Zbog radova na istom projektu do 30. jula biće izmijenjen režim saobraćaja i na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj do kraja godine izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor u naseobini Lišnja. Izmjena će biti na snazi svakim danom od 7.00 do 19.00 časova, osim nedjelje.

Na istom putnom pravcu na lokalitetu Puraći zbog izgradnje vijadukta iznad magistralnog puta izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, pa je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Usporeno se saobraća i na dionicama magistralnog puta Јohovac-Rudanka u mjestu Јohovac zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj. Na tom dijelu u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući auto-put.

Radovi otežavaju saobraćaj i na području distrikta Brčko gdje je u toku izgradnja obilaznice oko grada. Radovi se izvode na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, te na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice.

Radovi se izvode i na regionalnim putnim pravcima Stari Ugljevik-Glavičice, Nevesinje-Berkovići, Ukrina-Vijaka, Karanovac-Mitrovići, Gornja Vijaka dva-Razboj, te Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva gdje će saobraćaj privremeno biti preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu.

Na području opštine Brod u toku je deminiranje terena u naselju Liješće, na lokalitetu Šikare zbog ćega će svakim radnim danom dolaziti do polučasovne obustave saobraćaja na magistralnom putu Brodsko Polje-Brusnica /granica Srpske i FBiH/. Saobraćaj će biti obustavljan u periodu od 8.00 do 16.00 časova, a propuštanje vozila trajaće 15 minuta.

Deminiranje se vrši i na regionalnom putu Podnovlje-Derventa u mjestu Glogovica, na području grada Doboja zbog čega će svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 časova dolaziti do polučasovnih obustava saobraćaj.

Zabrana saobraćaja i dalje je na snazi na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje na granici BiH i Crne Gore za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na dionici regionalnog puta Vijaka dva-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od pet tona i visine iznad 3,5 metra.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika Holding “Drinatrans” iz Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

U Federaciji BiH kraći zastoji zbog sanacionih radova mogući su na dionicama Priboj-Simin Han, Šićki Brod-Srebrenik, Srednje-Olovo-Kladanj, Gromiljak-Busovača, Ustikolina-Goražde i Ključ-Sanski Most.

Zbog deminerskih radova na dionici Orašje-Lončari od 8.00 do 16.00 časova moguće su povremene obustava saobraćaja, maksimalno do 30 minuta.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA