Dinosaur Jr. objavili singl “Tiny”

612

Američki indie heroji Dinosaur Jr. predstavili su novi singl “Tiny” s nadolazećeg studijskog albuma “Give A Glimpse Of What Yer Not” kojeg će zagrebačkoj publici predstaviti u Tvornici kulture 24. juna. Bit će to njihovo prvo izdanje od fantastičnog “I Bet On Sky” iz 2012. u sklopu čije turneje su također nastupali u Zagrebu.

“Tiny” je lansiran na pomalo neuobičajno svečan način, ali uz pokazivanje velikog respekta kojeg mnogobrojni muzičari i mediji imaju prema bendu. Pjesma je premijerno izvedena na showu “Later… With Jools Holland”, a Henry Rollins snimio je poseban video u kojem hvali novi materijal.

Trio Dinosaur Jr. u sastavu J Mascis, Lou Barlow i Murph spada u red najuticajnijih američkih, ali i svjetskih indie bendova posljednjih 30 godina. Karakterističan i moćan zvuk benda nošen izuzetno prepoznatljivim Mascisovim vokalom i nevjerojatnom energijom živih nastupa nisu se puno mjenjali od samih početaka pokazujući koliko su Dinosauri sigurni u svoju muziku. U Tvornici kulture podsjetiće fanove na svoj zaista prebogati katalog prepun fantastičnih dragulja kojima će se sigurno pridružiti “Tiny” ostalih deset pjesama s novog izdanja.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA