Čičković: Jedinstveni program obrade podataka protivan zakonu

465

Direktor Republičkog zavoda za statistiku Radmila Čičković izjavila je danas Srni da jedinstveni program obrade podataka popisa stanovništva u BiH nije u skladu sa Zakonom o popisu stanovništva i ne može biti prihvatljiv za Republiku Srpsku.

– Direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić donio je danas odluku o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva u BiH prema kojoj će 196.000 spornih popisnica biti tretirane kao rezidentni stanovnici bez saglasnosti članova Centralnog popisnog biroa, rekla je Čičkovićeva i napomenula da ni u Agenciji za statistiku BiH nije bilo saglasnosti o navedenoj odluci.

Ona je istakla da je pitanje, nakon donošenja navedene odluke, koliko će rezultati popisa stanovništva u BiH biti validni.

– Iznenađena sam ovakvim načinom rada, jer sam posredstvom medija saznala da je Jukić donio odluku o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva u BiH, što je nedopustivo, dodala je Čičkovićeva.

Direktor Agencije za statistiku Velimir Jukić donio je danas odluku o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva u BiH bez saglasnosti entitetskih zavoda, prema kojoj će 196.000 spornih popisnica biti tretirane kao rezidentni stanovnici.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA