Brazilski predsjednik: Vratiću ekonomiju na “pravi put”

563

V.d. brazilskog predsjednika Mišel Temer izjavio je danas da će najveću ekonomiju Latinske Amerike “vratiti na pravi put” nakon što je 13-ogodišnja ljevičarska vlast okončana poslije niza kriza.

Temer je, tokom predsjedavanja prvim sastankom kabineta, rekao da su njegovi prioriteti uspostavljanje pouzdanije vlade, balans u finansijama kako bi se riješila recesija, i iskorjenjivanje korupcije.

– Želim da zemlju vratim na pravi kolosjek, rekao je Temer za nedjeljnik “Epoka” u prvom intervjuu, koji je dao kao predsjednik nakon što je preuzeo dužnost poslije suspenzije Dilme Rusef.

Njegov šef osoblja Eliseu Padiha ocenio je da se nova vlada suočava sa “izazovnom” listom stvari koje treba uraditi, prenio je AFP.

– Živimo u najgoroj ekonomskoj krizi u istoriji Brazila, poručio je on na konferenciji za novinare i dodao da je rješenje iskorenjivanje korupcije i povećanje efikasnosti.

Ministar finansija Henrike Mireljes rekao je da će njegov prioritet biti da se smanji potrošnja, ali je obećao da neće ugasiti popularne socijalne programe.

Rusef je 12. maja suspendovana sa dužnosti kako bi se suočila sa postupkom utvrđivanja tačnosti optužbi da je prekršila poreske zakone i propise o korišćenju budžetskih sredstava.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA