Borenović: Protesti će biti mirni i demokratski

406

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas Srni, povodom apela NJegove svetosti patrijarha srpskog Irineja političarima u Republici Srpskoj da odustanu od najavljenih skupova, da će protesti biti mirni i demokratski i da neće biti nikakvih sukoba i tenzija.
– Prihvatiću apel NJegove svetosti patrijarha Irineja da protesti budu mirni i demokratski kako to dolikuje srpskom narodu – rekao je Borenović.

On kaže da će protesti pokazati da srpski narod može na dostojanstven i demokratski način reći šta ga muči i tražiti od svoje vlasti da radi odgovorno.

– Nikakvih problema, sukoba i tenzija neće biti. Republici Srpskoj treba puna demokratija, treba ljubav, vjera, poštovanje, razumijavanje i pravo da svi budemo jednaki pred zakonom i pred Bogom – rekao je Borenović.

NJegova svetost patrijarh srpski Irinej pozvao je danas političare u Republici Srpskoj da odustanu od zborovanja i masovnih okupljanja u subotu, 14. maja, u Banjaluci i zamolio ih da rješenje za sve nesuglasice, probleme i sukobe traže u bratskim razgovorima u institucijama Srpske.

Patrijarh Irinej apel je uputio predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku, SDS-a Mladenu Bosiću, DNS-a Marku Paviću, PDP-a Branislavu Borenoviću, SP-a Petru Đokiću, NDP-a Draganu Čaviću, članu Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladenu Ivaniću i svim drugim političkim liderima u Srpskoj.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA