Banjalučki muftija Kozlić: Ovo je dan radosti

571

Nakon učenja fragmenata iz Kur'ana o ljepoti dobročinstva, ilahija i salavata, program svečanog otvorenja obnovljene Ferhat-pašine džamije u Banjoj Luci počeo je pozdravnim obraćanjem muftije banjalučkog Osmana ef. Kozlića.

Muftija je današnji dan nazvao danom radosti jer je Ferhadija ponovno vraćena gradu na Vrbasu, a razglednica Banje Luke, s njenim prisustvom, ponovno potpuna. – U tradiciji bosanskih muslimana, otvaranje džamije je svečano otvaranje njenih vrata za sve koji je poštuju – dodao je Kozlić. I mnogi pravoslavci, katolici, teisti i ateisti, iskazali su radost zbog ponovnog otvoranja Ferhadije.

Muftija je kazao da je Ferhadiji vraćena ljepota i privlačnost graditeljskog dragulja, a da su, osim ministarstava na svim nivoima u Bosni i Hercegovini, općina, gradova, obnovu podržali dobrotvori iz drugih država, Turske, Katara i Kuvajta, kao i brojni pripadnici Islamske zajednice, ali i međunarodne zajednice poput Žaka Klajna, Valentina Incka , Ahmeta Davutoglua, Tomasa Milera, princa Čarlsa…

– Posebno raduje što su obnovu podržali Branilsav Bjeloš i Žarko Krupljanin – kazao je između ostalog muftija.

– Ferhadija se ponovno otvara prema svima nama, ona ne optužuje nikoga za zlo koje joj je nanijeto, ali opominje da pamtimo kako nam se slično zlo ne bi nikad ponovilo – rekao je, između ostalog, banjalučki muftija.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA